Unable to connect to IceTV

Discuss IceTV's EPG and Remote services here.

Moderators: Gully, peteru

Post Reply
robbo
Master
Posts: 125
Joined: Sun Sep 14, 2014 19:13

Unable to connect to IceTV

Post by robbo » Sun Sep 14, 2014 19:44

A little over a week ago I bought a subscription to IceTV for my DPP1 and have yet to get it to work. The most I've achieved so far is the download of two channels of epg but that's gone now too.

I spent time on the phone with IceTV who say the problem is not theirs. As far as they're concerned all is well.

I spent time on the phone with Netgear who say their equipment is working fine. We removed the firewall completely from the device so there's no blockage at all

I spent time on the phone with my ISP (iiNet) who confirmed that all appears well

This is my last resort. The problem is I am getting "couldn't resolve host" messages or "bad Iceling message received from the server" or it simply times out. Get scheduler tasks is OK.

I have no trouble getting onto the internet with any other devices.

Can anyone help or should I just throw this unit in the bin and buy a Humax or something that will work?

prl
Wizard God
Posts: 30409
Joined: Tue Sep 04, 2007 13:49
Location: Canberra; Black Mountain Tower transmitters

Re: Unable to connect to IceTV

Post by prl » Sun Sep 14, 2014 20:33

Actually describing the settings you have for IceTV and networking on the P1 and how you've tried to connect might help find the problem.

"Couldn't resolve host" suggests that DNS isn't configured properly on the P1 (or on the router, though if it was a router DNS problem, it would probably affect more than the P1.
Peter
T4 HDMI
U4, T4, T3, T2, V2 test/development machines
Sony BDV-9200W HT system
LG OLED55C9PTA 55" OLED TV

User avatar
Paul55
Wizard
Posts: 1385
Joined: Mon Aug 11, 2008 17:53
Location: Ipswich, QLD, Australia

Re: Unable to connect to IceTV

Post by Paul55 » Sun Sep 14, 2014 20:38

Beyonwiz units work very well with iceTV so there must be a problem in your settings.
Is your Wiz properly connected to your home network? If so, wired or wireless?
Can you log on to your IceTV account from your PC?

On the Wiz;
Press setup buton and then move right to network.
Under Setting just use DHCP,
Under Ice Guide you should see Enable. Owner ID, ***** (password), Check and the unique name you gave the device on the IceTV website. You can use Check to see if you are able to log in to IceTV.
Under WizPNP I have enable, enable, Wiz P1 (can be any name) and 49152
Under Windows Sharing I use wiz, *** (wiz) and leave the last one blank.

Make sure you have done a full service scan and that your channels match what you have set for your region on the IceTV website.
DP-P1 & DP-P2 x 2, 01.05/07.350 Samsung PS64E8000, Pioneer 508XDA, IceTV, Yamaha RX-V3800a, Toppy TRF-2400, Foxtel IQ3, Harmony 1100i, Digitech HDMI switch, Beyonwiz DP-H1 , FW 01.05.350, 320GB Maxtor USB HDD, 42" Panasonic G10A, Yamaha RX-V795a, Foxtel IQ2, Harmony 785, WDTV Live x 3

robbo
Master
Posts: 125
Joined: Sun Sep 14, 2014 19:13

Re: Unable to connect to IceTV

Post by robbo » Sun Sep 14, 2014 21:59

Thanks for your replies. Ok here's my config and setup:
Under Setting DHCP is enabled
Ip Address: 192.168.000.006 (This agrees with my Netgear Genie map)
Subnet mask 255.255.255.000
Gateway 192.168.000.001
Primary DNS Server IP is 192.168.000.001
Secondary server Ip is 000.000.000.000

Under Ice Guide Enable.
Owner ID ...
Password: *****
When I select Check I get a message confirming that it's ok

When it tries to get the epg data it comes back with a message that says "failed to get the epg data"
Then is says Try to et scheduler tasks
Then try to get the epg data and MSG "Couldn't resolve host".
Sometimes it says "Bad Icelink message received from server"
Then Get scheduler tasks: OK
Eventually it starts its 15 minute timer.

Under WizPNP I have
Cleint enable,
Server enable,
Name beyonwiz
Port 49152

Under Windows Sharing I use
Default User Name wiz,
Default password ***
Default workbook I had my workgroup name but as per your suggestion I have changed it to blank.

Still won't work!

prl
Wizard God
Posts: 30409
Joined: Tue Sep 04, 2007 13:49
Location: Canberra; Black Mountain Tower transmitters

Re: Unable to connect to IceTV

Post by prl » Sun Sep 14, 2014 22:51

The WizPnP and Windows sharing settings shouldn't affect IceTV.
Peter
T4 HDMI
U4, T4, T3, T2, V2 test/development machines
Sony BDV-9200W HT system
LG OLED55C9PTA 55" OLED TV

robbo
Master
Posts: 125
Joined: Sun Sep 14, 2014 19:13

Re: Unable to connect to IceTV

Post by robbo » Sun Sep 14, 2014 23:30

I thought that may be the case. Still that leaves me in the dark. Who would I consult????

Post Reply

Return to “Ice TV”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests