Incorrect channel-to-guide matching

Discuss IceTV's EPG and Remote services here.

Moderators: Gully, peteru

Post Reply
Seanslife
Apprentice
Posts: 36
Joined: Sun Dec 16, 2007 19:01
Location: Newcastle

Incorrect channel-to-guide matching

Post by Seanslife » Mon Mar 10, 2008 08:32

Hello all
I think I have done something silly since moving down to Canberra because the IceGuide downloads 'ABC2' but displays that info on Channel '22 ABC TV' when in actual fact ABC2 is on channel 21. Have I done something silly? The obvious issue here is that selecting to watch or record a program from the ABC2 guide actually switches the tuner to channel 22 ABC TV. I have the correct ABC TV guide displayed on channel '2 ABC TV Canberra'. I can't see a menu option to map guide data to channels.

My ABCs are currently downloading as follows:
Guide..................Channel
ABC1..................'2 ABC TV Canberra'
ABC HD..............'20 ABC HDTV'
Blank..................'21 ABC2' (there is no epg data but this channel is actually ABC2)
ABC2.................'22 ABC TV' ...(this channel seems to be a mirror of Channel 2)


How do I correctly match the guide to a channel?

Sean
DP-P1, Pioneer C509 plasma "last of the best ever" and Sanyo Z2000. MCE refugee. I love my DP-P1, stable and performs well.

User avatar
tonymy01
Uber Wizard
Posts: 6373
Joined: Fri Jun 01, 2007 15:25
Location: Sydney, Australia DP-S1-1TB, DP-P2-2TB, DP-T4-2TB, DP-T4-BB... too many!
Contact:

Post by tonymy01 » Mon Mar 10, 2008 08:38

You may need to rescan the ABC frequency, as ABC has done a shift (they did notify everyone for some time to do this).
ABC1 is meant to be on 2 and 21, ABC2 is meant to be on 22.
Regards
Tony

Seanslife
Apprentice
Posts: 36
Joined: Sun Dec 16, 2007 19:01
Location: Newcastle

Post by Seanslife » Mon Mar 10, 2008 09:08

you were right, all fixed now, thanks
DP-P1, Pioneer C509 plasma "last of the best ever" and Sanyo Z2000. MCE refugee. I love my DP-P1, stable and performs well.

User avatar
Gully
Moderator
Posts: 7457
Joined: Thu Aug 30, 2007 22:08
Location: Melbourne

Post by Gully » Mon Mar 10, 2008 09:33

You might also want to update your profile. :D
Cheers
Gully
_____________
Beyonwiz U4
Logitech Harmony Elite
Google Pixel 2 XL

prl
Wizard God
Posts: 30298
Joined: Tue Sep 04, 2007 13:49
Location: Canberra; Black Mountain Tower transmitters

Post by prl » Mon Mar 10, 2008 09:59

tonymy01 wrote:You may need to rescan the ABC frequency, as ABC has done a shift (they did notify everyone for some time to do this).
ABC1 is meant to be on 2 and 21, ABC2 is meant to be on 22.
Regards
And the IceTV guide for ABC1 is only associated with LCN 2, not 21.
Peter
T4 HDMI
U4, T4, T3, T2, V2 test/development machines
Sony BDV-9200W HT system
LG OLED55C9PTA 55" OLED TV

danielicetv
Apprentice
Posts: 62
Joined: Fri Jun 01, 2007 09:15
Contact:

Post by danielicetv » Mon Mar 10, 2008 15:49

prl wrote:
tonymy01 wrote:You may need to rescan the ABC frequency, as ABC has done a shift (they did notify everyone for some time to do this).
ABC1 is meant to be on 2 and 21, ABC2 is meant to be on 22.
Regards
And the IceTV guide for ABC1 is only associated with LCN 2, not 21.
Actually the ABC1 guide data should be applied to both LCN's 2 and 21.
Regards,

Daniel Hall
CTO.
IceTV

prl
Wizard God
Posts: 30298
Joined: Tue Sep 04, 2007 13:49
Location: Canberra; Black Mountain Tower transmitters

Post by prl » Mon Mar 10, 2008 16:22

danielicetv wrote:
prl wrote:
tonymy01 wrote:You may need to rescan the ABC frequency, as ABC has done a shift (they did notify everyone for some time to do this).
ABC1 is meant to be on 2 and 21, ABC2 is meant to be on 22.
Regards
And the IceTV guide for ABC1 is only associated with LCN 2, not 21.
Actually the ABC1 guide data should be applied to both LCN's 2 and 21.
Oh. When I asked about exactly this on the IceTV forum, I took your answer to mean that there was no IceTV EPG on LCN 21.

In any case, the IceTV EPG data I get for Canberra on my DP-S1 has (just rechecked) IceTV EPG data on LCN 2 and no IceTV EPG data on LCN 21.
Peter
T4 HDMI
U4, T4, T3, T2, V2 test/development machines
Sony BDV-9200W HT system
LG OLED55C9PTA 55" OLED TV

danielicetv
Apprentice
Posts: 62
Joined: Fri Jun 01, 2007 09:15
Contact:

Post by danielicetv » Mon Mar 10, 2008 16:31

This was a recent change (and definitely after the post I made on our forums, and I have now updated as well :D ), if you clear the iceguide disk cache it will get the new channel list which has the updated LCN Information.
Regards,

Daniel Hall
CTO.
IceTV

prl
Wizard God
Posts: 30298
Joined: Tue Sep 04, 2007 13:49
Location: Canberra; Black Mountain Tower transmitters

Post by prl » Mon Mar 10, 2008 17:17

danielicetv wrote:This was a recent change (and definitely after the post I made on our forums, and I have now updated as well :D ), if you clear the iceguide disk cache it will get the new channel list which has the updated LCN Information.
OK, I cleared the cache and I see the IceTV EPG on LCN21 now as well as on LCN2. Thanks.
Peter
T4 HDMI
U4, T4, T3, T2, V2 test/development machines
Sony BDV-9200W HT system
LG OLED55C9PTA 55" OLED TV

SJ2571
Master
Posts: 285
Joined: Thu Feb 21, 2008 18:54

Post by SJ2571 » Tue Mar 11, 2008 05:50

> ABC has done a shift (they did notify everyone for some time to do this).
> ABC1 is meant to be on 2 and 21, ABC2 is meant to be on 22.

This is what slows down the uptake of digital TV in Australia. Too much fooking around.

fred1936
Apprentice
Posts: 25
Joined: Wed Mar 12, 2008 16:13

Re: Incorrect channel-to-guide matching

Post by fred1936 » Sat May 20, 2017 15:33

I have a new T4 (replacement of my faulty 1st T4) and I have a different channel match problem.
After scanning channels, when I press button 2 on the remote, instead of opening ABC channel 2 it goes to SBS which in the past has always been channel 3.
how can I correct this?

User avatar
MrQuade
Uber Wizard
Posts: 10173
Joined: Sun Jun 24, 2007 13:40
Location: Perth

Re: Incorrect channel-to-guide matching

Post by MrQuade » Sat May 20, 2017 15:57

You probably have the wrong bouquet set as your default.

You need to open the channel list using FAV, then press BLUE to list the bouquets. Select "Terrestrial TV LCN" as your bouquet, then zap to any channel in that bouquet.

That will set the Terrestrial TV LCn bouquet as your default, and all the channel numbering should line up with the LCN numbers (ABC on 2, Seven on 7 etc....)

By default, bouquets are just numbered from 1 to <x>. The Terrestrial TV LCN bouquet is a special one that gets numbered according to the LCN (logical channel number). The bouquet that you currently have as your default, is probably set as "Last scanned" at the moment, and the numbering will be somewhat random.
Logitech Harmony Ultimate+Elite RCs
Beyonwiz T2/3/4/U4/V2, DP-S1 PVRs
Denon AVR-X3400h, LG OLED65C7T TV
QNAP TS-410 NAS, Centos File Server (Hosted under KVM)
D-Link&Ubiquiti 1Gbps Managed LAN, Draytek Vigor130/Asus RT-AC86U
Pixel 4, Nexus 7, Nexus 9, iPad 3 Mobile Devices

fred1936
Apprentice
Posts: 25
Joined: Wed Mar 12, 2008 16:13

Re: Incorrect channel-to-guide matching

Post by fred1936 » Sat May 20, 2017 16:53

After I've done a full channel search, all the channels are already entered in my Terrestrial TVLCN folder so I don't understand "zap channels in that bouqute" and in it, the channel 2 is ABC.
However, despite following your instructions, when I'm watching TV & change channels, e.g. press "2" on the remote to go to the ABC, I still get SBS 3

fred1936
Apprentice
Posts: 25
Joined: Wed Mar 12, 2008 16:13

Re: Incorrect channel-to-guide matching

Post by fred1936 » Sat May 20, 2017 16:56

Also, after I've used FAV, pressed blue & selected Terrestrial TVLCN & clicked OK, when I again press FAV, it opens "Last scanned" & not Terrestrial TVLCN

User avatar
MrQuade
Uber Wizard
Posts: 10173
Joined: Sun Jun 24, 2007 13:40
Location: Perth

Re: Incorrect channel-to-guide matching

Post by MrQuade » Sat May 20, 2017 17:00

fred1936 wrote:
Sat May 20, 2017 16:56
Also, after I've used FAV, pressed blue & selected Terrestrial TVLCN & clicked OK, when I again press FAV, it opens "Last scanned" & not Terrestrial TVLCN
Press FAV, select Terrestrial TV LCN, click OK, then select any service (like ABC), then press OK again.

This will zap to ABC, and make the Terrestrial TV LCN bouquet the default bouquet.

(zap means "Change channels" in Beyonwiz parlance)
Logitech Harmony Ultimate+Elite RCs
Beyonwiz T2/3/4/U4/V2, DP-S1 PVRs
Denon AVR-X3400h, LG OLED65C7T TV
QNAP TS-410 NAS, Centos File Server (Hosted under KVM)
D-Link&Ubiquiti 1Gbps Managed LAN, Draytek Vigor130/Asus RT-AC86U
Pixel 4, Nexus 7, Nexus 9, iPad 3 Mobile Devices

fred1936
Apprentice
Posts: 25
Joined: Wed Mar 12, 2008 16:13

Re: Incorrect channel-to-guide matching

Post by fred1936 » Sat May 20, 2017 17:38

Thanks, that has fixed it. Cheers,

Post Reply

Return to “Ice TV”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests